Friday, March 7, 2014

Pia’s Favoriter… Marbella Strand Komplex

Det är förvånansvärt svårt att hitta bra strand fastigheter i Marbella – om du inte, naturligtvis är beredd att betala dessa otroliga priser som dessa exklusiva områden kostar.

Till exempel, om du söker en 2 sovrums fastighet på den högt eftersökta och väldigt eleganta strandsidan av Golden Mile i Marbella, då får du svårt att hitta någonting för mindre än 650,000€.


Men vi bevittnar nu en våg av nybyggda komplex som erbjuder väldigt attraktiva inköps prospekt.  


Den första att ta uppmärksamhet av lokala och internationella investerare var  Bahia Beach. Den nylanserade första fasen av tidigare nödställda fastigheter var tillbaka på marknaden under 2012. Dessa mycket lyxiga strandnära lägenheter och takvåningar på Nya Golden Mile hade ursprungligen kostat mellan 500.000€ - 900.000€. Samtliga fastigheter och omgivande anläggningar är renoverade och åter tillbaka på marknaden och marknadsförs med 70 % rabatt från den ursprungliga kostnaden. Därför var det ingen överraskning att hela första etappen av 113 fastigheter sålde slut på bara ett par veckor - en aldrig tidigare skådad händelse i ett fortfarande känslig ekonomi .


Den andra fasen av Bahia Beach är nu tillgänglig. Och även om priserna har ökat för att matcha en stadigare ekonomi, så erbjuder dom fortfarande några av de bästa möjligheterna med nya 1-3 sovrums lägenheter och takvåningar, som ligger i ett 5 - stjärnigt kvarter från endast 206.000€. Detta är förmodligen en av de bästa affärsmöjligheter som finns just nu.


På senare tid, har Amerikanska Investerings Fonden, RCS-Spanien också lanserat den fantastiskt nyligen ombyggda resorten på Nya Golden Mile i närheten av den exklusiva strand klubbs komplexet, Puro Beach & Laguna Village. Golden Beach är en helt unik anläggning med oslagbar panoramautsikt över till Gibraltar och Afrika. Liknande Bahia Beach, men mer ekonomiska Golden Beach fastigheter, köps upp snabbt så vi uppmanar investerare att agera snabbt.Också beläget längs Nya Golden Mile är Horizon Beach. Samma utvecklare som sålde 114 off-plan lägenheter under 2013 på bara 11 månader erbjuder dessa vackra lägenheter på marknaden. Horizon Beach är ett litet & lugnt komplex bestående av bara 36 lägenheter och takvåningar med en infinity pool och direkt tillgång till stranden. Priserna börjar på 300.000€. Vi förväntar oss inte att de ska vara tillgängliga så länge till. 

Strandnära områden kommer alltid att vara högt efterfrågade i Marbella och utrymmet börjar ta slut. Om du letar efter en nybyggd fastighet med havsutsikt, rekommenderar vi att du agerar snabbt för att göra det bästa av dessa utmärkta möjligheter.

För mer information om Pia’s favorit fastigheter, gå in på www.blusuncosulting.com eller ring Pia direkt: +34-667 634 301

Pia Karström driver Blu Sun Consulting  – ett Svenskt fastighets mäklar företag beläget i Benahavis, Marbella.

No comments:

Post a Comment