Sunday, December 23, 2012

Marbellas Växande Attraktion För Svenska Investerare

Lockelsen av Marbella har visat sig oemotståndlig för många svenska medborgare just nu som med förra årets siffror visar att nästan 120.000 anländer direkt till Málaga (motsvarar en 41% ökning av antalet från 2010 års siffror). Som svar på detta har 2012 sett en statligt finansierad "Bo i Costa del Sol" kampanj som belyser den stora förekomsten av Marbellas möjligheter till fastighetsinvesteringar som är tillgängliga. Kampanjen har för avsikt att öka medvetenheten och stimulera potentiella investerare med utställningar som har iscensatt hela Sverige under en 12 månaders period.

"Bo i Costa del Sol" Kampanjen är endast en av ett urval av projekt som för närvarande är inriktade på ett växande antal av försäljningen i Marbellas fastighetsmarknad. Pia Karström ägare av Blu Sun Consulting säger, "Marbella har så mycket potential just nu för utmärkta fastighetsinvesteringar. Jag kom hit för 10 år sedan och under den tiden har jag sett en stor förbättring i bygg disciplin. De lyxiga design och finish som vi brukade sträva efter att uppnå är standard dessa dagar och är möjliga till en rimlig kostnad. "

Pia fortsätter med att säga "Jag har aldrig ångrat min egen flytt från Sverige. Jag älskar allt som Marbella har att erbjuda. Med Marbellas fastighetspriser som nu finns, är i en annan liga till dem som jag bevittnade när jag först kom. Nu är det dags att investera för att göra en vinst.

Lyxfastigheter lockande för Svenska investerare
Pia använder nyutgivna Los Arqueros Strandnära projekt som ett exempel på de stora möjligheter som nu finns tillgängliga i Marbella. Utvecklaren av detta projekt har nyligen gett ytterligare rabatter på sina priser. En 3 sovrum lägenhet i allra bästa San Pedro läge startar från bara €195.000 (tidigare €205.000). Detta komplex är av särskilt hög kvalitet, från en betrodd byggkonstruktör vars namn överensstämmer med många av Marbella största egendoms framgångar. Den första etappen av dessa Strandnära lägenheter kommer att vara klar i juni 2014 och nu kan man reservera för endast €6.000 för att säkra de bästa priserna.

Pia förklarar "eftersom de föreslagna ändringarna i skattelagstiftningen och internationella uppehållstillstånds avtalet träder i kraft kommer fastighetsaffärer som denna inte längre vara tillgänglig i Marbella. 2013 väntas man se en mer stabil fastighetsmarknad i Spanien och därför kommer byggare och säljare att vara mer benägna att hålla fast egendom för de högre priser som dom är säkra på kommer att komma. "

Lyxiga Strandnära Lägenheter Nedsatta Nu €195.000

Och även höga invandrings siffror förväntas fortsätta från Sverige och andra liknande länder där solen inte finns i sådan mängd, att mättnaden av goda kvalitets fastigheter i de centrala områdena som inte längre kommer att förekomma. I synnerhet strandnära områden som är populära bland skandinaver, som San Pedro de Alcántara och Elviria, kommer att se mindre och mindre av fastigheter med hög kvalitet som kommer ut på Marbellas fastighetsmarknad (SCB förutspår att den höga siffran 2008 med 45.000 invånare som lämnade Sverige och som stadigt ökar, kommer att fortsätta fram till 2060).

För mer information om Los Arqueros Beachside fastigheter i San Pedro de Alcántara, är du välkommen att kontakta Pia Karström ägare av Blu Sun Consulting. Tel: +34 667 634 301 / pia@blusunconsulting.com

No comments:

Post a Comment