Wednesday, April 15, 2015

Inte Alla Marbella Områden är Lika...

Marbella är en mycket speciell plats som erbjuder skönhet och variation i lika hög grad. Men den stora förekomsten av attraktioner och livsstils bekvämligheter tillgängliga innebär att ett område är ofta mycket bättre lämpade för en viss köpare än en annan. På Blu Sun Property Consulting, säger vi att inte alla Marbella områden är lika - det är väldigt sant när det gäller att hitta rätt hem för dig.
I den här intervjun, förklarar Pia Karström varför ...

"Marbella" - 25 km räckvidd på Costa del Sol.


Fråga: Om jag vill flytta till Marbella, är inte ett område mycket likt ett annat?
PK: Nej, inte alls. När vi hänvisar till "Marbella" menar vi faktiskt en 25 km räckvidd på Costa del Sol. Detta inkluderar sträckor av gyllene stränder, golf greener och dalar, marinor, exklusiva shoppingområden med livliga barer och fine-dining restauranger samt familjevänliga zoner med parker, skolor och stormarknader.
Vissa av dessa områden är väldigt bra anslutna med det lokala transportsystemet medan andra är belägna på en exklusivt avstånd och inom gated communities.
Marbella erbjuder verkligen något för alla smaker, men det första steget i din fastighets sökning bör alltid vara att avgöra dina behov och önskemål och därifrån kan du titta på områden som passar.


Fråga: Är det område i Marbella som jag bor i bestäms av min budget?
PK: Nej Goda egenskaper inom det centrala Marbella-området är för närvarande tillgängliga för 150.000 € till 500.000 € till 1M +.
Uppenbarligen finns det vissa Marbella områden som kräver ett mycket högre pris, som La Zagaleta, vilket är hem för många kändisar. Men ett levande område såsom San Pedro, till exempel, kan tillgodose varje budget och varje smak & livsstil och har mycket omfattande faciliteter.

Benahavís från Blu Sun ConsultingFråga: Var bor du och varför?
PK: Jag bor strax utanför byn Benahavís. Det är en snabb 5 minuters bilresa från kusten, men innebär att jag har en fantastisk utsikt ner till Medelhavet och över till Afrika. Jag gillar det här området eftersom det är mycket centralt, vilket innebär att om min dag kräver en resa till Malaga eller Gibraltar, är jag mindre än en timme bort.
Naturligtvis är Benahavís ett extremt speciellt område. Det är en mer traditionell spansk by, känd för sina gastronomiska läckerheter med vackra promenader, och golf.


Fråga: Om du skulle gå ut för en kväll, vilket område är det mest sannolikt att du besöker?
PK: När vi har gäster, börjar vi alltid med en kväll i Puerto Banús. Stämningen är smittsam och har en unik, lyxig semester atmosfär.
Men Benahavís är ett måste och eftersom byn är charmig med ett brett utbud av traditionella spanska menyer inom de krokiga gatorna och torget. San Pedro kan också rekommenderas eftersom det alltid är livligt med sällskap och familjer, strand restauranger "chiringuitos" och en mängd barer och restauranger.

San Pedro från Blu Sun ConsultingFråga: Vilket område i Marbella erbjuder det mesta när det gäller livsstil? Jag vill ta min familj till Spanien regelbundet så jag måste tänka på att barnen kommer att vara glada där.
PK: Spanjorerna är kända för sin acceptans av barn. Restauranger välkomnar varmt dem och mycket av kusten är beströdd med lekparker och breda områden för dem att springa runt i. Solskenet ger gott om möjlighet för dem att njuta av utomhuslivet och aktiviteter året runt.
Dock skulle min personliga rekommendation för en familj destination vara området i San Pedro. Det har nyligen investerats enormt i anläggningarna och infrastrukturen med skapandet av en inspirerande boulevard som inkluderar caféer, parker, lekparker, en amfiteater och frekvent underhållning. Naturligtvis är stranden och strandpromenaden också alltid ett trevligt sätt att spendera en eftermiddag.


F: Men jag är egentligen bara intresserad av golf, var skulle du rekommendera?
PK: Marbella är ett nyckelområde för golfare, träffande kallas det också för Golf Dalen. 3 vackra golfbanor är sammankopplade för inte bara ge förstklassiga greener men också otroliga vyer. Dessa ligger i Nueva Andalucia, strax ovanför Puerto Banús.
Benahavís är också rikt med golf möjligheter, inklusive den mycket exklusiva Marbella Club Golf.

Golf - Benahavís


Fråga: Vid vårt besök i Marbella, tvivlar jag på att vi kommer att röra oss långt från stranden. Vilken är bäst?
PK: San Pedro stranden är säkerligen den mest bekväma och dess utbud av attraktioner kan lätt ockupera individer eller familjer för en hel dag eller en vecka. Men de mest gyllene sanden hittar man förmodligen bara något längre österut i Elviria eller Cabopino.

No comments:

Post a Comment